Janneke

Janneke

Na jaren van stress, hoofdpijn en darmklachten, in 2010 eindelijk aan yoga begonnen. Een docent zei het al jaren geleden: “Jij moet yoga gaan doen”. Ik heb zelf her en der lessen gevolgd. In 2012 kregen wij een (adoptie)dochter met zeer veel stress. Mijn pad werd duidelijk: ik moest mijn docenteigenschappen weer oppakken, maar dan wel door yoga te gaan geven.

Na een intensieve opleiding ben ik Sahya Yoga opgestart. Sahya betekent gezondheid, dat wat yoga voor mij betekent. Inspanningen leveren om te ontspannen, wat minder stress geeft en een gezonder lichaam.

Ik heb in 2013 mijn yoga-opleiding gevolgd bij Arhanta Yoga Nederland.

 

Natuurvoeding

In de praktijk merk ik dat veel mensen echt baat hebben bij yoga. Ik zie echter ook regelmatig dat mensen kampen met lichamelijke kwalen. Van oudsher ben ik zeer geïnteresseerd in de samenstelling van voeding en de invloed van voeding op je gezond voelen. Tijdens de yoga gaf ik regelmatig allerlei tips over hoe door het aanpassen van het eetpatroon bepaalde klachten konden worden vermeden.

Om een degelijke bodem onder deze persoonlijke tips te leggen en om mensen nog beter te kunnen adviseren ben ik 2016 gestart met de opleiding Natuurvoedingsadviseur. In januari 2018 heb ik deze opleiding met goed resultaat afgerond.

Sinds 2018 ben ik naast gediplomeerd yogadocent ook gediplomeerd natuurvoedingsadviseur.